Ons product: Streekfriet | Vers Voorgebakken Friet

Maak kennis met onze onweerstaanbaar lekkere Limburgse frites met schil. Gemaakt van de beste aardappelen, geteeld op eigen velden in Limburg en met veel zorg en ambacht verwerkt tot verse friet met schil.

Met trots presenteren wij deze ambachtelijke frites. Alleen de allerbeste aardappelen, die bekendstaan om hun ongekende kwaliteit en smaak,  worden geselecteerd en gebruikt.

Onze productiekeuken bevindt zich in Berg en Terblijt, waar de frites met veel aandacht en vakmanschap worden bereid. En dat proef je! Het is dan ook niet verwonderlijk dat vele chef-koks niets anders willen dan de friet van Jongen-Budé.

Deze verse Limburgse frites met schil zijn een geweldige uitkomst voor restaurants en chef-koks die houden van een eerlijk, vers en smaakvol product. Met deze friet haal je het beste van Limburg in je keuken, zonder zelf het harde werk te hoeven verrichten.

Dus waar wacht je nog op? Neem contact met ons op en we zorgen dat je de frites zelf kunt proberen!

Voorgebakken friet

12 x 12 mm
met schil

Verpakking
10 kg in krat

Houdbaarheid
5 dagen (max. 6 °C)

14 x 14 mm
met schil

Verpakking
10 kg in krat

Houdbaarheid
5 dagen (max. 6 °C)

12 x 12 mm
zonder schil

Verpakking
10 kg in krat

Houdbaarheid
5 dagen (max. 6 °C)

14 x 14 mm
zonder schil

Verpakking
10 kg in krat

Houdbaarheid
5 dagen (max. 6 °C)

Aardappelpartjes
met schil

Verpakking
10 kg in krat

Houdbaarheid
5 dagen (max. 6 °C)

Hoe Streekfriet afbakken?

Aangezien Streekfriet al voorgebakken geleverd wordt, hoeft deze alleen nog maar even afgebakken te worden. Wij adviseren om de friet ongeveer 3 minuten af te bakken op 175 graden. Dagverse friet is iets kwetsbaarder dan de fabrieksfriet en dient met liefde behandeld te worden. Probeer waar mogelijk de friet met beleid in de friteuse te scheppen zodat de frieten niet breken.

Welke aardappel wordt er gebruikt?

Helaas bestaat er geen ideale frietaardappel die 365 dagen per jaar over een optimale bakcapaciteit beschikt. Daarom zijn wij het hele jaar door op zoek naar de beste frietaardappel van het moment. Omdat de eigenschappen van een aardappel veranderen gedurende de seizoenen, testen wij onze Streekfriet wekelijks. Zo wordt er te alle tijden gezocht naar de beste aardappel om onze Streekfriet van te maken en zet jij gegarandeerd de beste verse friet bij de gasten op tafel.

Wat zijn de voordelen van Streekfriet?

Kortere afbaktijd dan fabrieksfriet

Geen eigen mise en place (denk aan snijden, voorbakken, terugkoelen en schoonmaken)

Hoogwaardige kwaliteit dagverse, voorgebakken friet zonder toevoegingen

Het frituurvet/olie gaat stukken langer mee

Lachende gezichten bij smullende gasten

Altijd vers geleverd tot in de koeling

Vragen? Wij helpen u graag verder
📞 06-27343833