Ons verhaal

Welkom bij Jongen-Budé, het familiebedrijf dat al meer dan 50 jaar gespecialiseerd is in het telen, verwerken en leveren van de beste aardappelen en verse friet. Sinds 1966 hebben wij ons bedrijf opgebouwd en zijn we uitgegroeid tot een bekende leverancier van friet aan cafetaria’s, restaurants en particulieren.

Met trots kunnen we zeggen dat het bedrijf inmiddels in handen is van de derde generatie van de familie Jongen. In de loop der jaren is er veel veranderd in ons bedrijf, maar onze passie voor de beste kwaliteit aardappelen en friet is altijd hetzelfde gebleven.

Op onze eigen akkers in Berg en Terblijt worden de beste aardappelen geteeld, die we vervolgens zorgvuldig rooien, wassen, schillen en snijden. Dit gebeurt allemaal op het bedrijf, waar we er alles aan doen om onze klanten de allerbeste friet te bieden.

Onze verse friet wordt gebruikt door vele cafetaria’s en frituren in Limburg. Maar we leveren ook aan restaurants, waar onze voorgebakken friet steeds populairder wordt. En sedert 2023 kunnen ook particulieren genieten van onze verse friet, want we hebben ons assortiment uitgebreid met consumentenverpakkingen.

We werken met veel passie en toewijding om onze klanten de beste aardappelen en friet te bieden. Dankzij onze jarenlange ervaring weten we precies wat onze klanten willen en we staan dan ook altijd klaar om hen te adviseren en te helpen.

Bent u op zoek naar de beste kwaliteit aardappelen en friet? Dan bent u bij Jongen-Budé aan het juiste adres!

Audrey

audrey3

Allrounder

In het voorjaar ben ik veel in het veld te vinden om de aardappelteelt in goede banen te leiden. Verder zorg ik dat de aardappels op formaat gesorteerd worden zodat alleen de beste aardappels gebruikt worden om Streekfriet van te maken. Overal waar een helpende hand nodig is, schiet ik te hulp.

Jeffrey

Productiemanager

Elke dag zorg ik ervoor dat de aardappelen worden gesneden tot verse friet. Vervolgens pak ik deze friet vacuüm in. Een deel van deze friet gaat naar onze klanten die zelf voorbakken en het andere deel breng ik naar Ron die deze voorbakt voor de Streekfriet.

Jef

Planner

Dagelijks ben ik nauw betrokken bij de productie van de rauwe verse friet en voorgebakken Streekfriet. Verder maak ik de planning voor zowel productie als logistiek, zodat elke klant tijdig verse friet in huis heeft.

Ron

Vertegenwoordiger & Frietbakker

Kennis maken met Streekfriet? Dan is de kans groot dat ik bij u langs kom om het product aan u te presenteren. Ik ben veel onderweg om het contact met onze klanten te onderhouden.

Monique

Administratie & Verzorging

Naast dat ik voor een zorgvuldige administratie zorg, zorg ik na afloop van de Streekfrietproductie dat de productieruimtes en machinerij weer tip-top schoongemaakt worden.

Bor

Bewaker

Het is mijn taak om het terrein goed te beschermen. Niemand komt aan onze aardappelen!

Waar is de Streekfriet fabriek gevestigd?

Streekfriet wordt geproduceerd in Berg en Terblijt. Nadat de aardappelen gerooid zijn, worden ze op het bedrijf opgeslagen, gesorteerd, gewassen, gesneden en voorgebakken. Zo kunnen wij tijdens het hele proces de kwaliteit borgen. Onze friet verlaat pas het terrein als wij er 100% tevreden over zijn.

Nog niet helemaal overtuigd van Streekfriet? Graag nodigen wij u uit op ons bedrijf zodat u zelf het ambacht kunt ervaren. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden. Indien u het contactformulier invult zullen wij op korte termijn een afspraak met u maken.

Naar contactformulier